Pinterest Nedir? Neden Pinterest Kullanmalısınız?

Pinterest Nedir? Neden Pinterest Kullanmalısınız?

Pinterest'in özellikleri. Pinterest platformunun avantajlı yanları. Pinterestte reklam nasıl yapılır? Takipçi ve etkileşim nasıl kazanılır?

Pinterest özellikleri en az bilinen ve aslında özelliklerinden de en az faydalanılan sosyal medya platformlarından birisidir.
Bu yazıyı okurken bile Pinterest mi? Pinterest nedir? sorusunu sorarak şaşıracak birçok kişi olması muhtemel.

Pinterest Nedir?

Klasik ve popüler sosyal medya uygulamalarının özelliklerini hemen hemen herkes biliyor.
Pinterest Türkiye'de pek popüler bir uygulama değil ancak yine de bu platformun globalde çok kullanıldığını bilmelisiniz.
Mükemmel bir zeka ürünü olarak tasarlanmış bu sosyal medya platformu hem diğer sosyal medya platformlarında yağtığınız şeyleri hem de daha fazlasını yapmanızı sağlar.
Özellikle ticaret ile uğraşıyorsanız ve reklam yapmak istiyorsanız Pinterest içinden hiç çıkmamanız gereken bir platform.
Müşteri edinme, tanıtım yapabilme konusunda bu platformdan daha iyi bir platform yok diyebiliriz.
Aklınıza şu soru gelebilir 'madem bu kadar önemli ve etkili bir platform ise neden pek bilinmiyor?'.
Çünkü Pinterest'e üye olduğunuz zaman aslında tam olarak ne işe yaradığını anlamanız epey zaman alıyor.
Hatta çoğu kişi anlayamadan platformu kullanmayı bırakıyor.
Bu kadar etkili bir sosyal medya platformunun kendisini tanıtamaması gerçekten de oldukça ilginç ve üzücü.
Peki esas konumuza gelirsek neden Pinterest kullanmalısınız sorusunun cevaplarına geçelim.

Neden Pinterest Kullanmalısınız?

İlk olarak Pinterest çok hızlı bir platformdur. Site olarak içerisinde işlem yaparken inanılmaz hızlı çalışır. Video veya fotoğraf yüklerken bu işi çok hızlı yapar.
İkinci olarak Pinterest kullanıcılarına eziyet etmez. Ne mi demek istiyorum. Sizi sürekli telefonunuzu doğrulayın, yok hesabınız kilitlendi, yok hesabınız kapandı vs. gibi konularla sizi meşgul etmez. Fazla sayıda hesap açmanıza ve çok sayıda paylaşım yapmanıza pek karışmaz. Hatta bunu teşvik eder. Bununla da kalmaz. Tüm hesaplarınızı da tek bir hesaptan kontrol etmenize olanak sağlar.
Üçüncü olarak Pinterest paylaşımlarınıza link koymanıza müsaade eder. Hatta aynı linkleri farklı paylaşımlara koymanıza bile müsaade eder.
Dördüncü olarak Pinterest'in mükemmek bir özelliği olan çoklu paylaşım özelliği vardır. Örneğin bir yazınızı tanıtmak istiyorsunuz. Yazınız ile ilgili elli tane görsel veya video hazırlayın. Hepsine tek seferde yazı linkiniz ile paylaşmanıza olanak tanır. Bu özellik neredeyse çoğu kişi tarafından bilinmez. Günde binlerce paylaşımı otomatik bile yapabilrisiniz.
Beşinci olarak Pinterest kullanan kitle elit bir kitledir. Alışveriş yapmayı, öğrenmeyi sever. Hiç bir yerde müşteri bulamadığınız giysilerinize burada müşteri bulursanız şaşırmayın.
Altıncı olarak Pinterest paylaşımlarınızı global olarak tüm dünya ülkelerine sunar. Sizi kıstlamaz ve tam aksine hedef kitlenizi geniş tutabilmeniz için elinden geleni yapar.
Yedinci olarak web siteniz var ise sizi kaale alır. Web sitenizi onaylar ve hesabınıza tik verir.
Sekizinci olarak az bilinen bir platform olduğu için rakip sayınız diğer platformlara nazaran oldukça düşüktür. Bu da size hesabınızı büyütmek ve markanızı tanıtmak için büyük bir avantaj sağlar. 
İnanın Pinterest'in avantajları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Şimdilik anlatacaklarımız bu kadar. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile. Esen kalın...